باکوره

باکوره

باکوره، همان نوبرانۀ میوه‌هاست!
می‎خواهم نویسندگی را نوبر کنم ...

زندگی با طعم خوش 1

دوشنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۲، ۰۷:۱۸ ب.ظ

این مقاله با همراهی و یاری حاج آقا، در مجله قدر سازمان اوقاف و امور خیریه شماره 69 بهمن 92 به چاپ رسید.


زندگی مشترک، پر از حوادث تلخ و شیرین است؛ خوشی‌ها، ناخوشی‌ها؛ حوادثی که یا خُلق را به تنگ می‌آورند و ناراحتی و غصه را فراهم می‎کنند، یا این که موجب سرخوشی و نشاط اعضای خانواده می‎شوند.
شیرینی‌ها و خوشی‌ها مطلوب هر شخص و خانواده است و کم و بیش در هر زندگی خانوادگی وجود دارد و همه خواهان زیاد شدن آن لحظه‎ها هستند. خوشی‌ها شامل هر پدیدۀ خوشایندی است که نزدیکی دل‌های اعضای خانواده را در پی دارد، مهربانی آنان نسبت به هم را برانگیخته و انگیزه‌ای برای کمک به یکدیگر و فداکاری می‌شود؛ از یک لبخند دل‌نشین همسر در ابتدای روز، تا هدیه دادن به او، از مسافرت‌ به همراه خانواده تا موفقیت در تربیت فرزندان، و سایر مواردی که هرکس بهتر از سایرین در زندگی خود تجربه کرده است.
در کنار شیرینی‌ها، تلخی‌ها جلوه می‌کنند؛ حوادثی که با بوی نامطبوعشان، لذت خوشی‌ها را می‌زدایند. همگان از این دسته بیزارند و فراری. تلخی‌ها نشاط زندگی را می‌گیرند و دل‌ها را از همدیگر دور می‌کنند؛ از یک اخم غم‌انگیز همسر در پایان روز تا دعواها و قهرکردن‌های چند روزه، از جدایی و یکدل نبودن اعضای خانواده تا بی‌توجهی به امور فرزندان، و سایر مواردی که هرکس ممکن است در زندگی خود تلخی آن را چشیده باشد.
لحظات خوشایند زندگی، مطلوب هر فرد و خانواده است. هرکس خواهان زندگی آرام و بانشاط است و سعی بر این دارد تا اوقات خوش بیشتری را در زندگی خویش رقم بزند. از این رو تا حد توان خویش می‌کوشد و در مسیری که خود تشخیص داده، استوار قدم برمی‌دارد؛ یکی بیشتر و بهتر درس می‌خواند، دیگری بیشتر و بهتر کار می‌کند، آن یکی بیشتر و بهتر به خانواده‌اش رسیدگی می‌کند و ... .
در این بین، به چند گزینه به عنوان پایه و اساس این مسیر می‌توان نظر داشت که مختص شخص و خانواده خاصی نیست و هر شخص و خانواده می‌تواند بلکه باید در زندگی خویش به کار گیرد تا در مسیری که می‌پیماید، از موفقیت بی‌نصیب نباشد. برخی از این امور مشترک را باهم مرور می‌کنیم:

1. ناخوشی‌ها را کوچک مپنداریم:
آنچه در مبارزه با ناخوشی‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، کوچک نشمردن تلخی‌هاست؛ تلخی، هرچند کوچک و ناچیز باشد، تلخ است و ناخوشایند. و باید برای رفع آن کوشید. تلخی، نشانه‎ای از کمبود در شیرینی‌های زندگی است که باید جبران شود و الا، اولین خشت کج و سرآغاز زاویه‌ای بزرگ خواهد بود. هیچگاه ناخوشی‎ها را کوچک مپنداریم و برای حل آن تا جای ممکن بکوشیم. تلخی کوچک در زندگی، مانند زخمی کوچک بر بدن است؛ در ابتدا شاید ناچیز بنماید، اما همان کوچک می‎تواند دروازه ورود میکروب‌ها و سرآغاز عفونتی باشد که شخص را از پای در آورد.
آتش سوزی، حادثه ناخوشایندی است که درختان زیادی از جنگل‌ها را به کام خود کشانده و طبیعت سرسبز آن‎ها را خاکستری کرده است. گاهی این آتش سوزی، به اندازه‎ای قدرت می‎یابد که آتش‌نشان‌های ماهر نیز از مهار آن درمانده می‌شوند و در برخی موارد دست به دامان سایر نیروهای امدادی کشورها، مثل ارتش شده و حتی از کشورهای همسایه نیز استمداد می‌جویند. مهار این آتش سوزی‎ها گاه چندین روز طول می‌کشد. اما آنچه این اتفاق هولناک را به وجود می‌آورد، چیزی جز ته سیگار یک بی‌احتیاط، یا زغال برافروخته برجای مانده از آتش گردشگران و اموری از این دست که ناچیز به نظر می‌آیند نیست. تلخی‌های کوچک نیز گاهی حوادثی می‌آفرینند که خانواده‌ها را به جان هم می‌اندازند.
  • ۹۲/۱۱/۲۸
  • ۵۱۵ نمایش
  • محمد دهقانی زاده

زندگی با طعم خوش

خانواده

همسرداری

نظرات (۳)

سلام و رحمت

پس ادامه مقاله؟؟؟؟؟

اینکه فقط مقدمه بود!

پاسخ:
در سه بخش ارائه خواهم کرد؛ یک روز در میان. امیدوارم مفید باشد.
با سلام
تبریک به شما و استاد ارجمند
زیبا بود و باعث تامل....
امیدوارم شاهد موفقیت روزافزون جنابعالی باشیم.
با سلام مجدد
گویا کلمه زندگی در خط 13 ام، اضافی است..
پاسخ:
اصلاح شد.
متشکرم از تذکرتان.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی